Driving Experience Kft.
Driving Experience Kft.

Ez kell a jégre, nem a Hummer!

2013. január 11., péntek


Talán még mindenki emlékszik az egy éve történt balatoni balesetre. A jégbe szakadt Hummer terepjárók képe körbejárta a világot. Tulajdonosaik ostobaságán röhögött az egész ország, pedig akadt volna olyan jármű, amivel vígan eljutnak Tihanyig. Nem meglepő módon, a megoldás Oroszországból érkezik. Nincs máshol ilyen komoly szükség a különleges terepjárókra. A helyiek pedig kitaláltak szinte mindent, a csavarhajtással kúszó szörnytől egészen a lánctalpas Ladáig.

Nem komoly felkészültségű műhely műve, hanem egyszerű otthoni barkácsolás eredménye. Elképesztő, hogy evickél előre a vékony jeget maga előtt törve, érdemes megnézni a videót.

Így azon sem lehet fennakadni, hogy jégtörésre alkalmas kétéltű is akad az ingujjban. Ráadásul nem komoly felkészültségű műhely műve, hanem egyszerű otthoni barkácsolás eredménye. Elképesztő, hogy evickél előre a vékony jeget maga előtt törve, érdemes megnézni a videót:

A hegesztett csőváz mozgatását egy Kubota dízelmotor végzi, összesen 44 lóerőt termelve. A strapabíró blokk mellett szolgáló alkatrészek is az orosz ipar termékei. A differenciálmű(vek?) Kamazból származnak, a fékek pedig GAZella teherautótól. A vegyes technika 40 km/órás végsebességet biztosít, ami épp elég, hiszen az irányítás tankok módjára a két oldal külön-külön fékezésével lehetséges.

Forrás: vezess.hu


Megosztom facebookon..

Események

Hírlevél

Képben akar lenni? Iratkozzon fel hírlevelünkre! A feliratkozás véglegesítéséhez megerősítő e-mailt küldünk! Email címét bizalmasan kezeljük!