Driving Experience Kft.
Driving Experience Kft.

Börtön jár az egykerekezésért

2013. január 4., péntek


Na nem a Nagykörúton, de egy január 1-től jogerőre emelkedett törvény szerint Illinoisban már nagyon komoly bírság és akár elzárás is lehet az egykerózás vége.

Az illinoisi szenátus tavaly nyáron megszavazott, és 2013 első napjával hatályba is lépett 3452-es számú törvénye alapján aki kétszer is egy keréken közlekedik motorral, motorizált biciklivel vagy mopeddel, az bizony fizikai valójában is a rácsok mögött találhatja magát. A motoros közlekedésbiztonságot nagyon komolyan veszik arrafelé, és minden lehetséges módon igyekeznek megelőzni a baleseteket.

Ezt tessék elfelejteni!Ezt tessék elfelejteni!

Ha rajtakapnak, hogy gyorshajtás közben megemeled az első kerekedet, elsőre 100 dollár bírsággal sújthatnak. Ugyanezért másodszor 1’500 zöldhasút kell leperkálni és hat hónapig terjedő elzárást is kiszabhat a bíró. Harmadszorra a tarifa 2’500 dollárig és akár egy év börtönig terjedhet.

Természetesen a jog szempontjából mindegy, melyik kerék emelkedik el a talajtólTermészetesen a jog szempontjából mindegy, melyik kerék emelkedik el a talajtól

A szigor persze nem csak az első kerék emelgetésére vonatkozik, hanem értelemszerűen a stoppizásra is. Ami számomra furcsább, hogy minden egyéb, a jogalkotók szerint veszélyes testtartás ugyanúgy büntetést von maga után. Így a kormány elengedése is törvénybe ütközik (ott ezek szerint nem köszöngetnek egymásnak a motorosok, mint nálunk…), de az is, ha a rájder alfele nem az ülésen található.

Ennek a korszaknak is vége IllinoisbanEnnek a korszaknak is vége Illinoisban

Így felállva sem lehet motorozni, ha véletlenül elzsibbadtál volna. De ez még nem elég: betiltották azokat a motorkerékpárokat is, ahol a kormány magasabban van a vezető vállánál. Véget vetnek egy legendának, a Szelíd Motorok korának? Vége a hónaljszárítóknak? Úgy látszik…

Forrás: Onroad.hu


Megosztom facebookon..

Események

Hírlevél

Képben akar lenni? Iratkozzon fel hírlevelünkre! A feliratkozás véglegesítéséhez megerősítő e-mailt küldünk! Email címét bizalmasan kezeljük!