Driving Experience Kft.
Driving Experience Kft.

A BMW Motorrad Vezetéstechnikai Tréningek filozófiája

Felelősen működő járműgyártóként a BMW csoport nagyon nagy hangsúlyt fektet a különböző aktív és passzív biztonsági rendszerek kifejlesztésére. A BMW Motorrad már a hetvenes években aktívan elkötelezte magát a biztonság mellett. Ugyanakkor a vezetők helyes magatartását a legmodernebb elektronikai berendezések sem képesek helyettesíteni. A BMW nemzetközi sztenderdjeinek megfelelő tréningeken a hangsúly tehát a biztonságon van: a közúti balesetek döntő többsége ugyanis továbbra is a járművezetők hibájából következik be. A kétkerekűek vezetői ugyanakkor sokkal sérülékenyebbek az autóvezetőknél, hiszen őket legjobb esetben is csak a protektoros ruházat védi, amelyből a legfejlettebb sem veheti fel a versenyt egy középszerű autó-karosszériával.s magatartása vészhelyzetekben többet ér a legjobb elektronikus rendszernél is. Ezért a bajor konszern világszerte vezetéstechnikai tréningeken adja át a biztonságos vezetéssel kapcsolatos tudását, hogy a vezetők megelőzhessék a vészhelyzeteket, illetve azok bekövetkezte esetén helyesen reagáljanak.

A vezetői képességek és a tapasztalat nagyban befolyásolják a vezető reakcióját egy-egy konkrét helyzetben. A BMW Motorrad Vezetéstechnikai Tréning a hétköznapi közlekedési helyzetek középpontba állításával, az elméleti ismeretek és a gyakorlati feladatok kombinációján keresztül segíti a vezetőt a közlekedési szituációk magabiztosabb kezelésében.

Nagyon fontos része, mondhatni alapvető filozófiája képzéseinknek, hogy kizárólag a közutakon is előforduló veszélyforrásokat, baleseti okokat modellezzük a gyakorlatokkal, illetve hogy mindent valós, a forgalomban is előforduló körülmények között és reális, mindenki által a való életben is használt sebességekkel végzünk. Ennek a filozófiának a velejárója az is, hogy kizárólag saját motorkerékpárral vesznek részt ügyfeleink a képzéseken. Ameddig ugyanis az autók viselkedése járműfizikai szempontból igen sok hasonlóságot mutat (például vészfékezni, azaz egyenes vonalban a lehető legrövidebb úton megállítani az autót ugyanúgy kell minden négykerekűvel, még attól is függetlenül, hogy van vagy nincs benne blokkolásgátló), a motorkerékpárok nagyon nagy mértékben eltérnek egymástól. Az előbbi példánál maradva nem lehet olyan féktechnikát mutatni (mondjuk két- vagy négy ujjal húzzam-e az első féket), amely minden motorkerékpáron megállja a helyét. Szintén nagyon nem mindegy, hogy van-e ABS az adott kétkerekűben vagy nincs. Éppen ezért mi minden résztvevőt a saját járműve tökéletes kezelésére kell hogy megtanítsunk, hiszen a közúton is annak nyergében kell helytállniuk!


LEGKÖZELEBBI IDŐPONTOK

Időpont Tréning Szabad helyek
2023.09.28.
08:30 - 14:00
Intenzív szintű Motoros tréning
Kakucs ring, Kakucs
0 Megtelt

Ajándékutalvány

Ha még nem tudod mikor fogsz ráérni, vagy meglepnéd ismerősödet, a BMW Motorrad vezetéstechnikai tréningen való részvételt ajándékutalvány formályában is megvásárolhatod.

Megrendelem