Driving Experience Kft.
Driving Experience Kft.

BMW Driving Experience Tréningek – tanulás a bajor négykerekűekkel

A BMW gyár hosszú évtizedek óta zászlajára tűzte a biztonság jelszavát, amely nem merül ki az járművek innovációjában. Mivel a legtöbb közúti baleset manapság is járművezetői hibára – nem megfelelő közúti viselkedés (például túlzott sebesség) vagy a veszélyhelyzetekre adott hibás reakció – vezethető vissza, logikus lépés volt a gyár részéről a vezetéstechnikai tréningek elindítása. A több, mint 30 éve világszerte működő program célja, hogy akár négy-, akár két keréken, aszfalton vagy terepen közlekedve minden BMW tulajdonos a lehető legmagasabb szinten és biztonságosan tudja uralni járművét. Ezt segít elérni a BMW Vezetéstechnikai tréningek több lépcsős programja: a biztonságtechnikai alapoktól (amelyek elengedhetetlenek a közúti közlekedéshez) egészen a versenypálya-képzésekig lehet eljutni.

Az általános tapasztalat szerint a járművezetőknek fogalmuk sincs, mit kell tenni valós vészhelyzetekben. Hogyan is lenne, hiszen ezt soha senki nem tanította meg nekik. A BMW Vezetéstechnikai Tréningek gyakorlatainak összeállítása során figyelembe vettük a közúti balesetek leggyakoribb kiváltó okait, illetve azon vezetéstechnikai elemeket, amelyek segítségével azok elkerülhetők lettek volna. Így már az alaptréningünkön megtanulják a résztvevők a biztonságos közúti közlekedés minden szükséges alapját: az elméleti ismeretek és a gyakorlati feladatok kombinációján keresztül a vezetők a közlekedési szituációkat sokkal magabiztosabban tudják kezelni.

BMW Compact Tréning

Tudja Ön, hogyan kell helyesen vészfékezni? Vagy a lehető legrövidebb távolságon sávot váltani?

A fél napos képzésen aktuális BMW modellekkel lehet részt venni, így a járművezetői képességeinek fejlesztésén kívül részesül azokban az élményekben is, amelyekkel csak ezek a kék-fehér logós járművek tudják megajándékozni az autózás szerelmeseit. Az elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerik a helyes járműkezelés alapjait, illetve a leggyakrabban előforduló közúti vészhelyzetek megoldását is gyakorlati feladatokon keresztül sajátítják el. Ide tartoznak: helyes üléspozíció és kormánykezelés, vészfékezés, vész-elkerülések és az alulkormányzottság (amely a kanyarban történő balesetek jelentős részét okozza) kezelése. A feladatok közepes sebességgel, locsolt aszfalton történnek, így tökéletesen megegyeznek az átlagos közúti körülményekkel.

BMW Advanced Tréning

Gondolkozott már azon, el lehet-e városi sebességgel kerülni egy gyalogost, aki mindössze 3, azaz három méterrel előttünk lép pontosan autónk elé? Az Advanced Training szintén alapszintű tréning, tartalmazza mindazt, amit a Compact Training is, ugyanakkor mélyebben foglalkozik a járműfizikával, illetve ugyanazon gyakorlatok nehezített változatait is tartalmazza. A kanyarban történő stabilitásvesztések közül itt már sor kerül a túlkormányzottság kezelésére is – amely a közhiedelemmel ellentétben reálisan fenyegeti az elsőkerék-hajtású autók vezetőit is.

BMW Economy Tréning

Ön szerint mennyit lehet megspórolni a sajnálatos módon csillagászati összegbe kerülő üzemanyagokból csupán vezetéstechnikával?

Az üzemanyag-takarékosság terén a BMW élen jár az Efficient Dynamics rendszerével – azonban a járművezetők is nagyon sokat tehetnek ezen a téren. Az útvonaltervezési tanácsokon túl bepillantást nyújtunk a motorháztető alatt folyó fizikai folyamatokba, közvetlen tapasztalattá téve a résztvevők számára, hogy a vezetési stílus milyen hatással van az autó fogyasztására. A tréningen nem csak új praktikákat sajátíthat el, de utána már személyes eszközeivel is hozzájárulhat a fogyasztás, ezáltal a globális széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez. Anélkül, hogy átlagsebességünket csökkentenünk kellene, akár 10-15 százaléknyi üzemanyagot meg tudunk takarítani – ez pedig már komoly anyagi megtakarítást jelent. A mai üzemanyag-árak korában különösen!

BMW Advanced Plus Tréning

Kíváncsi rá, hogyan kell sávot váltani 100 kilométer/órás sebességgel, ha erre mindössze 12 méter áll az Ön rendelkezésére?

Magyarországon egyedülálló nagy sebességű tréning, amely már az országúti- és autópályán előforduló vészhelyzeteket szimulálja. A részvétel feltétele a Compact vagy az Advanced Training elvégzése, illetve értelemszerűen az általunk biztosított BMW modellek használata. Olyan különleges feladatokat kell megoldani a résztvevőknek, mint a klasszikus rénszarvas-teszt nehezített változata, a kanyarban történő vészfékezés, a tökéletes kanyarvétel – de betekintést kaphatnak a driftelés alapjaiba is. Az egész napos képzés nem csupán igen magas szintű járműkezelés elsajátítását teszi lehetővé, hanem különleges élvezeteket is tartogat azok számára, akik a négy keréken közlekedést nem csupán az A-ból B-be történő eljutásnak, hanem élvezeti faktornak is tekintik.


LEGKÖZELEBBI IDŐPONTOK

Nincs meghirdetett tréning időpont. Vedd fel velünk a kapcsolatot.

Ajándékutalvány

Ha még nem tudod mikor fogsz ráérni, vagy meglepnéd ismerősödet, a BMW Driving Experience autós tréningeken való részvételt ajándékutalvány formályában is megvásárolhatod.

Megrendelem