Driving Experience Kft.
Driving Experience Kft.

Autós tréningek

Tudja Ön, hogy észlelve a figyelmetlenül autója elé kihajtó tehergépkocsit, körülbelül milyen távolság alatt képes megállni, amennyiben igazán visszafogottan, csupán 60 kilométer/órával hajtott?

Az út nem csúszós, mégis hozzávetőleg 34 méterre lesz szüksége. Érdemes kipróbálni: lépjen le 34 métert autója elejétől, és nézze meg onnan, mennyi is ez a távolság a gyakorlatban. Meg fog lepődni! Mint ahogy talán azon is, miszerint ennek a 34 méternek több mint a fele, körülbelül 18 méter szükséges ahhoz, hogy egyáltalán elkezdjünk fékezni. Utolsó kérdésünk pedig: milyen a helyes vészfékezési technika egy blokkolásgátlóval felszerelt személygépkocsinál? Sajnos kevesen tudjuk a választ az ilyen kérdésekre, pedig saját magunk és szeretteink biztonsága is könnyedén múlhat rajta. De honnan is tudnánk, hiszen soha senki nem mondta el, tanította meg nekünk. Mint ahogy azt sem, hogyan kerüljük ki a hirtelen felbukkanó akadályt, vagy miként fogjuk meg a kanyarból kifelé sodródó autót, amikor váratlanul murvás szakaszra futottunk a Mátrában.

Szerencsére van megoldás az ehhez hasonló vészhelyzetek biztos kézzel való kivédésére. A világ egyik vezető autógyára, a dinamikus ám nagyon is biztonságos autóiról ismert német BMW már több mint három évtizeddel ezelőtt útjára indította gyári képzési rendszerét, amelynek céljaként nem kevesebbet tűzött ki, mint hogy a gyár minden vásárlója a lehető legbiztonságosabban és legmagasabb szinten tudja vezetni járművét. A folyamatosan fejlődő képzési rendszer alapja a biztonságos közúti közlekedés elsajátítása, azonban az első lépcső után lehetőség van nagy sebességű, vagy akár versenypálya-képzésekre is, nem beszélve a havas vagy éppen off-road tréningekről. További jó hír pedig, hogy 2008 óta ez a képzés Magyarországon is elérhető, magyar nyelven, magyar instruktorok vezetésével. A németországi tapasztalatok alapján minden BMW Driving Experience Tréninget elvégző vezető tudatosabban, kontrolláltabban és főként biztonságosabban közlekedik a gyakorlás után a forgalomban. Nem csupán kevesebb balesetveszélyes helyzetet idéznek elő, hanem sokkal nagyobb eséllyel védik ki a más sofőrök által teremtett kritikus szituációkat is.


LEGKÖZELEBBI IDŐPONTOK

Nincs meghirdetett tréning időpont. Vedd fel velünk a kapcsolatot.

Ajándékutalvány

Ha még nem tudod mikor fogsz ráérni, vagy meglepnéd ismerősödet, a BMW Driving Experience autós tréningeken való részvételt ajándékutalvány formályában is megvásárolhatod.

Megrendelem