Driving Experience Kft.
Driving Experience Kft.

2012 legdurvább autós helyzetei Oroszországból

2013. január 7., hétfő


Kétségtelen, 2012-ben az orosz fedélzeti kamerák felvételei uralták az autós videók színterét. Ma már nincs olyan esemény a hatalmas ország útjain, amit ne csípne el egy szélvédőre cuppantott képfelvevő kütyü. Mintha Szauron hatalmas modern szeme kelne életre. Szinte hátborzongató, hogy nincs több legenda, kocsmai történet, ma már a legtragikusabb, legőrültebb autós sztorik videón jelennek meg.

Miért lett minden orosz autós önkéntes operatőr?

Durva gyűjtemény következik!

17 millió négyzetkilométeren lehetetlen rendet tartani. Ezért Oroszország útjain az erősebb kutya törvénye él. A vitás esetek rendezése gyakran helyben történik, ököllel, szúró és lőfegyverekkel. A törött szélvédőt és állkapcsot hiába viszi perre a sértett, a szóbeli rágalmakra vajmi keveset ad a helyi igazságszolgáltatás. A helyzetet tisztázó videofelvételeket annál jobban szeretik. Innen egyszerű a képlet, a biztosítási csalók, őrült ámokfutók, agresszív vadállatok ellen a legjobb fegyver egy jól látható helyre szerelt, működő kamera.
Ennek megléte sok esetben már a helyszínen megoldást nyújt. Nincs pörlekedés, a pénzre áhító csaló elismeri bűnét, a harci kedv és a balta visszakerül a csomagtartóba. Ha pedig nem, a videó bizonyít, és nem mellesleg, a hülyeségről szóló örök leckeként felkerül az Internetre.

Naponta tucatszám kerülnek fel a hajmeresztő, tanulságos, avagy tragikus közlekedési helyzetek, és amikor azt hisszük, innen nincs tovább, a sors mindig rátesz még egy lapáttal. Az egyre bővülő, hatalmas archívumból nem egyszerű kiválasztani a tíz legjobbat, de mi kísérletet teszünk rá.

Akire vigyáztak az angyalok

Sok gyalogosgázolás kerül fel, amit nem közlünk, erőszakos videóból akad épp elég, nem kell méterekre repülő élő emberekkel növelni a napi adagok. A balesetet megúszó felvétel annál inkább érdekes, és mind közül ez a legjobb. A zebrán áthaladó gyalogost milliméterekre kerülte el a gyorshajtó, és mindketten úgy folytatják útjukat, mintha mi se történt volna.

Jobbról előz a motorcsónak

A következő jelenetet bármelyik filmrendező megirigyelhetné. Az országúton nyugodtan haladó járművet egy szárazföldre tévedt csónak előzi, méghozzá szabálysértő módon, a jobb oldalon. Legalább a KRESZ szabályait betarthatná!

Vadászgép az út felett, avagy az orosz Top Gun

Csónak, helikopter, elszabadult utánfutó? Tényleg csak a botos jeti és egy csapat zöld földönkívüli hiányzik. No meg egy vadászgép. Ja az van! A legmegdöbbentőbb, hogy erről az esetről senki semmit nem tud, az orosz Maverick kilétét homály fedi.

Begyulladva a benzinkúton (kakukktojás)

A benzinkút veszélyes üzem. Nyilvánvaló, egyértelmű nemzetközi jelek hirdetik az idióták számára is, nyílt láng használata tilos! Főszereplőnk mégis lángot lobbant, ráadásul a töltőpisztoly közvetlen közelében. Talán teljesen süsü, talán piromániás állat volt az elkövető, mindenesetre elég forró helyzetet okozott a kút dolgozói számára.

Horogra akadva

Az ilyen esetek miatt érdemes végignézni harminckét koccanást megörökítő felvételt. Videó nélkül ezt rögtön a “kacsa” feliratú mappába pakolnánk, de így nincs más választásunk, elhisszük amit látunk. A leszakadt felsővezeték, mint horgászzsinór akasztotta horogra az arra járó Fordot.

Akire vigyáztak az angyalok II.

A ruszki angyalok ismét akcióban. Frontális ütközést ilyen megdöbbentő módon túlélni csak égi segítséggel lehet. A biztonsági övet nélkülöző sofőr úgy szállt ki a roncsból, mintha mi se történt volna.

Rémálom a benzinkúton

Így lesz valaki ateistából vallásos. Mert hihetetlen módon menekült meg a kaszástól. Akárhányszor nézzük újra, egyre csak hihetetlenebbek a képsorok. Tényleg csak centiken múlott az ép bőr, egy lépés a rossz irányba, és a rémálomszerű események tragikus végkimenetelbe torkolnak.

Cipzár-elv helyett maroklőfegyver

A városi dugókban történő folyamatos haladás legújabb közlekedésszervezési eszköze a “kilencmilis”. Nincs az a sor, ahova ne férne be az ablakon fegyverét udvariasan kilógató autós. Oroszországban bevált a módszer, de remélhetőleg megtartják maguknak.

A fedélzeti kamerák igazi célja

Erről szól a történet, a felvételen látható, ahhoz hasonló események generálják az egyre duzzadó videófolyamot. Az egyértelmű vétkes először felháborodva követeli saját igazát, de a kamera láttán már jobb belátásra tér.

Híradó helyett

Végül egy friss találat zárja a sort. Ez a felvétel mindennél jobban bizonyítja, az orosz utakat figyelő ezernyi szem jelentőségét. A nemrég történ tragikus repülőbalesetről már aznap este felkerült a Youtube-ra egy fedélzeti kamerával készített videó. Erre pedig egy hírügynökség sem képes, a kamerák száma nő, képminőségük javul, mi pedig elképzelni sem tudjuk milyen forgatókönyvet készített a sors az Orosz utak című teleregény 2013-as, új évadára.

 

Forrás: vezess.hu

 


Megosztom facebookon..

Események

Hírlevél

Képben akar lenni? Iratkozzon fel hírlevelünkre! A feliratkozás véglegesítéséhez megerősítő e-mailt küldünk! Email címét bizalmasan kezeljük!